måndag 15 mars 2010

gulaschsoppa á la roos

Gulaschsoppa...
  • 2 röda paprikor
  • 3-4 potatisar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk stött kummin
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar efter behag
  • 1 gul lök
  • 200 g nötfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk mejram
  • 1 liter köttbuljong
  1. mixa paprikorna och löken så att det blir till ett jämnt mos. tärna potatisen.
  2. stek färsen, tillsätt salt och peppar. häll i moset i stekpannan och tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kummin, mejram och pressa ner vitlöken. rör om väl!
  3. häll ner allt i en tjockbottnad kastrull och tillsätt potatisen och buljongen.
  4. koka i ca 10 minuter. servera med en ostsmörgås! GOTT!
... á la Roos
  1. gör exakt det som står ovan.
  2. när du hällt ner allt i en tjockbottnad kastrull, tillsatt buljongen, osv så kastar du även ner lite skivade morötter, lite kålrot, broccoli, blomkål och palsternacka, purjolök. you name it!
SMAKLIG SPIS!

(det ser kanske inte så jättegott ut på bilden, men det smakar fantastiskt!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar